Cybersikkerhed i kritisk infrastruktur/forsyning
IT Kriminalitet udgør et større og større problem for både virksomheder og offentlige myndigheder, og de seneste år har der været en markant stigning af angreb på virksomheder indenfor forsyning og kritisk infrastruktur. Senest med ransomware-angrebet på Colonial Pipeline i USA og Kalundborg Forsyning herhjemme.
Kursets mål er, at give deltagerne et overblik over hvad systematisk, ansvarlig og konsistent sikkerhed betyder for virksomheden, og hvordan det indføres og vedligeholdes. Der vil være særlig fokus i kursets første del på forebyggelse, hvordan sikrer man virksomheden bedst til at kunne modstå et angreb, hvad enten virksomheden angribes teknisk eller via Phishing. Anden del handler om hvordan der skal reageres hvis uheldet er ude, og de strukturer, der skal være på plads i krisestyringen, herunder Disaster Recovery Planning, Incident Discovery- and Response og Business Continuity. Der sluttes af med krise kommunikation, og krav til kommunikationssystemer, der kan fungere på trods af tekniske udfordringer i krisen.
Kurset er sammensat, så de anbefalinger, rutiner og procedurer som kurset bygger på tager udgangspunkt i – og er kompatible med – sikkerhedsstrukturen i ISO 27001, risikoledelse i ISO 27005 og den udvidede standard for sikkerhed i energiforsyningsindustrien – ISO 27019.

Karsten Vandrup, Lektor i it-sikkerhed og indehaver af Stealth Computing. Karsten har mange års erfaring med teknisk ledelse, samt bestyrelseserfaring. Karsten er certificeret CISO af Exin, og har sit faglige fokus på Cyberkriminalitet, trussels- og sårbarhedsvurderinger og risikostyring, med fokus på ISO 2700x-familien.
Det praktiske:
Kurset tager én dag, og gør brug af professionelle online undervisningsmetoder, hvor deltagerne vil arbejde i grupper, deltage i plenum sessioner og få hands-on erfaring. Underviseren er trænet i voksen pædagogik og online undervisning. Kurset er på dansk. Der udstedes et kursusbevis ved deltagelse i hele kurset.
19. april 2022
2000,- + moms